Šta je Google Wallet?

 In Blog

Google Wallet je aplikacija (program) koja se upotrebljava putem smart mobilnog telefona, i koja omogućava svom korisniku da vrši platne transakcije putem nje, kao što bi vršio na primer putem “klasičnih” platnih kartica.

U ovom momentu, transakcije je moguće vršiti samo u slučaju da korisnik upotrebljava Citi i MasterCard kreditne kartice, dok se podrška za ostale vrste platnih kartica očekuje u skorije vreme, posebno za Visa, Discover i American Express kartice.

Isto tako, za sada je Google Wallet aplikaciju moguce koristiti samo u USA, putem Nexus S 4G telefona, ali se podrška za druge vrste telefona i operativnih sistema (npr. iOs, odnosno iPhone) takođe očekuje u najskorije vreme.

Sam postupak plaćanja robe, odnosno usluge, vrši se tako što se na smart telefonu jednostavno pokrene Google Wallet aplikacija, i putem wireless konekcije (odnosno Near Field Communications, NFC) prenese zahtev za transakcijom, nakon čega se ona izvršava.

Svakako, za potpunu implementaciju ovog sistema je neophodno jedno vreme, ali isto tako biće potrebno dodatno vreme za dobijanje poverenja samih korisnika Google Wallet-a. Jedan od najbanalnijih vidova mogućih problema je za situaciju kada se korisniku ove aplikacije isprazni baterija na mobilnom telefonu.

Na žalost, za sada nema naznaka da će ovaj sistem biti moguće koristiti i kod nas u skorije vreme.

Google Wallet home page: http://www.google.com/wallet

http://www.youtube.com/watch?v=DsaJMhcLm_A

google-wallet-slika

Recommended Posts

Leave a Comment